Växthuset

Växthus, bi-samhällen och samarbeten – detta händer i sommar!

Denna säsong har vi fullt upp och inte bara med att sälja rosor. Äntligen börjar vi bygga vårt växthus – som vi har sett fram emot detta!

Den 8 juni är första bygg dagen för oss och det hade inte varit möjligt utan stöd från SydostLeader. Vår byggansvarig är David Nilsson som kommer att ansvara för att detta kommer på plats i sommar. Vi kommer att visa framstegen här och på Facebook.

Vi samarbetar gärna

Det blir så mycket roligare när vi hittar samarbetspartners som stärker oss och vi har krokat arm med flera duktiga entreprenörer.

Vi har inlett ett nytt samarbete med blomsterbonden Linn Dennerfjord, nyutbildad trädgårdsmästare som har startat Blomsterhagens. Vi kommer att kunna erbjuda Linns ljuvliga buketter med egenodlade sommarblommor från Blomsterhagens hos oss i vår butik. Ni som vill kan abonnera på blommorna-buketterna och både beställa och hämta hos oss under hela säsongen.

Vi har också fått möjligheten till ett fint samarbete med Kafé Måsen i Torhamns hamn där vi fått förtroende att förse kaféet med blommor både i och utanför. Tack Filippa för detta förtroende!

Mitt i allt så går vi också i väntas tider, här i trädgården. Vi ska bli med BIN! Magnus kommer med fem bi-samhällen till oss, under försommaren. Något vi ser fram emot väldigt mycket. Vi hoppas kunna erbjuda våra kunder och besökare ljuvlig honung senare under säsongen. Mycket spännande och roligt!

Bevattning

Sedan flera år tillbaka samlar vi regnvatten i stora 1000-liters tankar till bevattningen av våra rosor. Calle har i år byggt in dem som står närmast rosorna men vi har ett antal tankar till utplacerade i trädgården. Till tankarna har vi investerat i ett bevattningssystem och nu äntligen har vi fått igång det. Bevattningssystemet har fått sin plats i år lite högre upp mellan rosorna. Lite lättare att se alla slangarna och om rosen får vatten i sin kruka.

Vi har en underbar tid framför oss!

Cilla & Calle