Säsong 2020

Vårt sortiment i år består främst av rosor från W. Kordes ’Söhne som är en av den mest kända rosförädlaren av trädgårdsrosor. Du hittar rosor från Kordes i många privata trädgårdar, offentliga grönområden och botaniska trädgårdar.

Rosor från Kordes har flera mycket goda egenskaper som gör att de passar bra i våra trädgårdar här uppe i norr. Rosorna har ett kraftigt blankt mörkgrönt bladverk, stadiga stjälkar och ljuvliga blommor men framför allt har rosorna från Kordes mycket bra motståndskraft mot sjukdomar och god överlevnadsförmåga för vårt kalla klimat.

Eftersom efterfrågan på ”gammeldags rosor” har varit stort så har vi i år också tagit hem ljuvliga ”historiska rosor” från Erling Nielsens plantskola i Guldborg, Danmark.

Det är från Danmark vi har fått ”Årets ros” som är en kanadensisk ros, 1937, Louise Bügnet, underbar buskros med karminröda knoppar och krämfärgad blomma. Rosen remonterar och blommar hela säsongen, har kraftig doft och är motståndskraftig mot sjukdomar.

Nytt för i år!
Vår pergola och den nya marknadsplatsen börjar ta form. Det gör det lite lättare att både visa våra rosor som att gå runt och titta på dem. Parkeringen har också fått ett litet lyft, så nu är det lättare att parkera och kanske lite trevligare också.Följ oss gärna på Facebook där vi lägger upp bilder från trädgården.

Till vänster kan du botanisera i vårt sortiment. Klicka på rosens namn för att läsa mer.

cillas trädgård i torhamn