Sortiment

Säsong 2024

Vårt sortiment denna säsong består av rosor från W. Kordes ’Söhne som är en av den mest kända rosförädlaren av trädgårdsrosor. Du hittar rosor från Kordes i många privata trädgårdar, offentliga grönområden och botaniska trädgårdar.

Rosor från Kordes har flera mycket goda egenskaper som gör att de passar bra i våra trädgårdar här uppe i norr. Rosorna har ett kraftigt blankt mörkgrönt bladverk, stadiga stjälkar och ljuvliga blommor men framför allt har rosorna från Kordes mycket bra motståndskraft mot sjukdomar och god överlevnadsförmåga för vårt kalla klimat.

Vi fortsätter att utöka vårt sortiment av ”gammeldags rosor” då dessa har varit efterfrågade. Vi har har även i år tagit hem ljuvliga ”historiska rosor” från Erling Nielsens plantskola i Guldborg, Danmark.

Nytt för i år!
Vi fortsätter att bygga upp marknadsplatsen som börjar ta form. Det gör det lite lättare att både visa våra rosor som att gå runt och titta på dem. Parkeringen har också fått ett litet lyft, så nu är det lättare att parkera och kanske lite trevligare också. Följ oss gärna på Facebook där vi lägger upp bilder från trädgården.

Snart kan du botanisera i vårt sortiment. Välkommen tillbaka!

cillas trädgård i torhamn