Beskärning av rosor

”När björkens löv är stora som musöron är det dags att beskära rosorna”. Under våren är det dags att beskära sina rosor och jag får många frågor på detta. Hur mycket man ska klippa av /beskära rosen beror på vilken sorts rosor man har.

Använd alltid en sekatör som är riktigt vass för att inte förstöra grenen-kvisten när ni klipper. Klipp alltid strax över en utåtriktad knopp, för att den nya grenen ska växa utåt. Klipper man strax över en inåtriktad knopp får man en ny gren som växer in i rosenbusken. Det blir inte så bra.

Hur mycket man ska klippa av /beskära rosen beror på vilken sorts rosor man har. En alldeles utmärkt information med både text och bild på hur rosor beskärs får man på Svenska Rossällskapets hemsida.

Lycka till, Cilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *